Starchildren 2004-2013

Van 6 naar 35 kinderen.

In februari 2004 zijn we gestart met het eerste huis. Hierin woonden in de beginperiode zes kinderen. Februari 2005 is het huis gevuld met 15 kindjes. Het streefgetal is altijd tien kinderen per huis geweest, maar omdat de aanvragen binnenstromen en het zo moeilijk weigeren is als je de omstandigheden van deze geïnfecteerde kinderen ziet, besluiten we om deze 15 kinderen in ieder geval een veilige plek te geven.

Drie huismoeders worden ingehuurd om deze groep te begeleiden en ze alle liefde te geven die ze nodig hebben.
November 2007 is het zover dat er een tweede huis geopend kan worden. We gaan op zoek naar een geschikte huurwoning en vinden die al snel. Inrichten en dan is alles klaar om de eerste kinderen daar langzaam op te vangen, zodat ze ieder voor zich alle aandacht krijgen die ze zo hard nodig hebben. Na acht maanden is ook dit huis gevuld met tien kinderen. Wij als Stichting, maar vooral de kinderen die nu een nieuwe start gaan maken in hun leven zijn hier heel erg blij mee.
November 2008 gaat het derde huis van start. Ook in dit huis worden tien kinderen geplaats. Weer wat kindjes veilig!

  • starchildren assepoesterstarchildren prinsesDit meisje kwam in 2004 bij ons binnen als een bange Assepoester... en veranderde in de loop der tijd in een prachtige prinses (foto uit 2012)
  • starchildren 2007starchildren rode stipNog zo'n prachtig voorbeeld: dit ventje was in 2007 een zielig hoopje met een permanente snotterbel. Een jaar later is hij een zelfverzekerde (en altijd vrolijke) knul!
  • starchildren grote ogenstarchildren afwasZo vinden alle kinderen die in een van de Starchildren huizen een plekje krijgen weer hun eigenwaarde terug en (wat belangrijker is): met uw hulp een echte kans!