Januari 2012

We breiden uit!

starchildren 31-kinderen

Eenendertig stralende en giechelende gezichten op een rij. Vier Kinderen zijn niet aanwezig op dit prentje. Arjun was met zijn school op reis. Abina en Anu hebben het huis verlaten om een opleiding te volgen in Solokumbu als verpleegster. Voor hen is een droom aan het uitkomen en we zijn dan ook heel trots op ze. Chek een van de oudste jongens is teruggekeerd naar zijn geboortedorp en woont bij familie die hem eindelijk geaccepteerd hebben. Volgend jaar wil hij het leger in.

Het gaat goed met met de kinderen, ondanks de terugkerende gezondheidsproblemen die de infectie met zich meebrengt. Voor sommige van hen blijft het leerproces moeilijk, vanwege hun grote achterstand, maar je ziet ze hard werken en met de bijlessen die ze elke dag krijgen en het resultaat wat dat heeft opgeleverd bij Abina en Anu, die nu het grote voorbeeld zijn geworden van alle kinderen, zijn we ervan overtuigd dat het ook met de rest goed zal komen in de toekomst.

  • starchildren assepoesterstarchildren prinsesDit meisje kwam in 2004 bij ons binnen als een bange Assepoester... en veranderde in de loop der tijd in een prachtige prinses (foto uit 2012)
  • starchildren 2007starchildren rode stipNog zo'n prachtig voorbeeld: dit ventje was in 2007 een zielig hoopje met een permanente snotterbel. Een jaar later is hij een zelfverzekerde (en altijd vrolijke) knul!
  • starchildren grote ogenstarchildren afwasZo vinden alle kinderen die in een van de Starchildren huizen een plekje krijgen weer hun eigenwaarde terug en (wat belangrijker is): met uw hulp een echte kans!