Ons team

starchildren margrietIn augustus 2003 hebben wij de Stichting Starchildren opgericht. Vanuit het besef dat wij daadwerkelijk een aantal Nepalese kinderen een nieuwe toekomst kunnen bieden. 

Natuurlijk gaat ons hart uit naar alle kinderen in moeilijkheden, weeskinderen en straatkinderen, maar wij realiseren ons dat we keuzes moeten maken. Kinderen ge├»nfecteerd met HIV/Aids en Aids wezen  hebben geen enkele kans in Nepal, het stigma is enorm, daarom hebben wij besloten om deze speciale groep een warm thuis te geven in relatief kleine huizen want alleen op die manier zijn wij in staat deze kinderen de benodigde zorg en toewijding te geven die ze zo hard nodig hebben op hun weg naar volwassenheid.

We hebben ons de afgelopen jaren goed kunnen verdiepen in Nepal, haar cultuur, behoeften, mensen en problemen. We hebben goede contacten opgebouwd met andere NGO's en lokale overheden die belangrijk zijn om ons werk te kunnen doen. 

Tjessica Stegenga, Kerry van den Vijver,
Rick de Jong, Margriet Ronkes

  • starchildren assepoesterstarchildren prinsesDit meisje kwam in 2004 bij ons binnen als een bange Assepoester... en veranderde in de loop der tijd in een prachtige prinses (foto uit 2012)
  • starchildren 2007starchildren rode stipNog zo'n prachtig voorbeeld: dit ventje was in 2007 een zielig hoopje met een permanente snotterbel. Een jaar later is hij een zelfverzekerde (en altijd vrolijke) knul!
  • starchildren grote ogenstarchildren afwasZo vinden alle kinderen die in een van de Starchildren huizen een plekje krijgen weer hun eigenwaarde terug en (wat belangrijker is): met uw hulp een echte kans!